Mayalanma sırasında şeker alkole dönüştüğünden, şeker miktarıyla orantılı olan şerbet yoğunluğu hidrometre yardımıyla ölçülür. Fermantasyon öncesi ve sonrasında yapılacak ölçümler ile hacmen alkol oranı belirlenir. 0. 980 ila 1. 1160 aralığında yoğunluk ölçümü yapabilen bu hidrometre sayesinde yaptığın biranınızın alkol oranını ölçmek gayet basit. Ayrıca hidrometre ile yaptığın ölçümler sayesinde biranın fermantasyonunun tamamlanıp tamamlanmadığını da kontrol edebilirsin. Hidrometre camdan üretilmiş olduğundan hassas bir üründür. Bu nedenle kullanım sırasında ve sonrasında dikkatli olmanı tavsiye ederiz. Bu hidrometre şarap yapımında kullanmak için de ideal bir üründür. Alkol-metre 0-35 derece arası Alko l seviyesi Ölçer. Cam gövde. Hassas skala. 25 cm uzunluğunda. Plastik kutusunda. Mezur dahil değildir. (Ayrıca satın almanız gerekmektedir) Çin malı.